WERKEN BIJ VAN DEN ELZEN PLANTS

Van den Elzen Plants is regelmatig op zoek naar medewerkers voor verschillende soorten seizoenswerk. Hierbij kunt u denken aan het sorteren en verpakken van aardbei- en aspergeplanten en het planten van aardbeiplanten. Ook het onkruidvrij houden van de velden behoort tot de werkzaamheden.

De werkzaamheden betreffen seizoenswerk. Door de verschillende gewassen die Van den Elzen Plants teelt en de productieprocessen die hiermee samenhangen, is er met uitzondering van enkele maanden bijna het hele jaar werk beschikbaar.

Op de pagina’s hieronder vindt u meer informatie over de verschillende werkzaamheden, het leven en wonen tijdens uw dienstverband en een lijst met veel gestelde vragen. Ook vindt u een lijst met spullen om mee te nemen wanneer u bij ons komt werken.

Werken

Het werk

Er zijn verschillende soorten werk die gedaan moeten worden bij Van den Elzen Plants. Het meeste werk moet gebeuren in de loods, bij het sorteren, lossnijden en inpakken van planten. Maar ook het planten van jonge planten, het onkruidvrij houden van de velden en het uitleggen van uitlopers van aardbeienplanten behoort tot de werkzaamheden.

Het werk bij Van den Elzen Plants is vermoeiend, maar leuk en geeft veel voldoening. U werkt bijna altijd samen in een groter team en leert daardoor veel mensen kennen. Flexibiliteit ten aanzien van de werktijden is nodig, omdat we vaak in een korte periode erg veel werk hebben. Dat zorgt ervoor dat er soms lange dagen gemaakt moeten worden.

Omdat het werk fysiek uitdagend is, zoeken we mensen die gezond zijn en hard kunnen en willen werken. Omdat het meeste sorteer- en plantwerk door vrouwen wordt gedaan, is het merendeel van onze buitenlandse werknemers vrouw.

Wanneer u bij ons komt werken kunnen we vaak niet van tevoren precies aangeven waar u ingezet zult worden. Het is altijd verstandig om zelf aan te geven dat u over bepaalde diploma’s en vaardigheden beschikt of cursussen gevolgd hebt. Op die manier kunnen we kijken of het werk hier zo veel mogelijk bij aan kan sluiten. Denk hierbij aan een rijbewijs of opgedane ervaring in de tuinbouw.

 

Werktijden en salaris

Voor wat betreft de werktijden vragen we om flexibiliteit. Het is vaak minder dan een week van tevoren duidelijk op welke dag u precies kunt beginnen. Ook de einddatum staat niet altijd van tevoren vast.

We werken 6 dagen per week, normaal gesproken tussen 7.00 tot 18.00 uur. Hierin zit 1 uur pauze. De werktijden kunnen, naar gelang de (weers)omstandigheden, langer of korter zijn.

Het salaris wordt 1 keer per maand uitbetaald. U krijgt hiervan een loonstrook op uw email adres. Aan het einde van het kalenderjaar krijgt u een jaaropgave. Voor het overmaken van uw salaris hebben wij een geldig IBAN rekeningnummer nodig. Wij zorgen dan voor stipte betaling.

Gedurende de tijd dat u bij Van den Elzen Plants werkt sluiten wij een zorgverzekering voor u af bij Hollandzorg. Deze verzekering kost ca. €2,75 per dag. Deze inhouding geldt voor iedere werknemer en is voor uw eigen gezondheid en veiligheid.

 

Training en ontwikkeling

Wanneer u komt werken bij Van den Elzen Plants zijn kwaliteit en snelheid van het werk belangrijk. Wanneer u begint met werken word u ingewerkt door een ervaren collega. Wanneer zaken onduidelijk zijn kunt u altijd terecht bij ervaren collega’s.

Wanneer er zich promotie mogelijkheden voordoen wordt gekeken naar degenen die laten zien dat ze het werk leuk vinden, enthousiast zijn en goed kunnen communiceren. Uiteraard is de kwaliteit van het werk ook erg belangrijk. We doen ons best om ervoor te zorgen dat het werk zoveel mogelijk is toegespitst op uw eigen ervaring en wat u nog wilt leren. Dit is echter niet altijd mogelijk.

 

FAQ

 • Kan ik bij Van den Elzen Plants komen werken wanneer ik jonger ben dan 18 jaar? Ja, vanaf 17 jaar kunt u bij ons komen werken, maar totdat u 18 jaar oud bent alleen onder begeleiding van een volwassene.
 • Is ervaring vereist voor het werk? Nee, we vinden het belangrijker dat u nauwkeurig en snel kunt werken. Alle training die u nodig heeft voor het uitvoeren van het werk ontvangt u tijdens het werken.
 • Moet ik van tevoren betalen om bij Van den Elzen Plants te mogen werken? Nee, dat hoeft nooit. Wanneer iemand je dit toch vraagt, vragen we u om direct contact met ons op te nemen.
 • Hoe weet ik of ik aangenomen ben? U ontvangt hierover bericht via email of per telefoon.
 • Kan ik samen met een vriend, partner of echtgenoot solliciteren? Ja, en we doen ons best om mensen die samen solliciteren zoveel mogelijk bij elkaar te laten zijn. Dit is echter niet altijd mogelijk, afhankelijk van het werk en de beschikbare accommodatie.
 • Moet ik Nederlands kunnen spreken? Nee, maar als u wel Nederlands, Engels of Duits kunt spreken is het verstandig om dit bij de sollicitatie te melden.
 • Wanneer moet ik voor het eerst naar het werk komen? U krijgt een aantal dagen van tevoren bericht over de startdatum en het adres waar u zich dient te melden. Let op! Wij werken met meerdere accommodaties dus het is belangrijk om op het goede adres aan te komen.
 • Hoe kom ik op de accommodatie? Transport naar uw accommodatie dient u zelf te regelen. De ervaring leert dat de meeste mensen met de auto komen. Wanneer u met het openbaar vervoer wilt komen is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen, zodat we u kunnen adviseren over hoe u het gemakkelijkste op de aangewezen accommodatie kunt komen.
 • Kan mijn auto bij de accommodatie geparkeerd worden? Ja, dat is bij al onze accommodaties mogelijk.
 • Kan ik meer dan één seizoen bij Van den Elzen Plants werken? Ja, vul hiervoor voordat u terug reist een aanvraag formulier in voor werk voor het volgende seizoen. De wet schrijft voor dat we medewerkers met de Poolse of Roemeense nationaliteit niet te lang ononderbroken in Nederland mogen laten werken. Ook moet een onderbreking een bepaald aantal maanden duren. Uiteraard moeten we hier rekening mee houden wanneer u vaker bij ons wilt werken.
 • Moet ik een Nederlandse bankrekening hebben? Nee, maar u moet wel beschikken over een IBAN bankrekeningnummer met een actieve bankpas. Uw salaris wordt naar deze rekening overgemaakt en dus niet contant uitbetaald.
 • Wie maakt mijn eten klaar? Koken doet u zelf. Het eten is op eigen kosten. Wel zijn er keukenvoorzieningen beschikbaar. Pannen, borden en bestek moet u zelf meebrengen. Eéns per week is er een mogelijkheid om met een busje naar de supermarkt te gaan om boodschappen te doen.
 • Is er een plek voor sociale activiteiten? Iedere accommodatie heeft een plek waar het mogelijk is sociale activiteiten te ondernemen. Bij onze hoofdlocatie in Erp is dat de kantine en de centrale hal bij de slaapvertrekken. Bij de overige locaties is er ook voldoende ruimte beschikbaar voor sociale activiteiten.
 • Ik heb geen inschrijvingsnummer in Nederland. Kan ik dan wel komen werken? Ja, dat is geen probleem. We helpen bij het aanvragen van het zogenaamde BSN nummer bij de gemeente.

Leven en wonen

Accommodaties

Wanneer u komt werken bij Van den Elzen Plants verzorgen wij de accommodatie zolang u bij ons werkt. De kosten hiervoor berekenen we aan u door. Het verblijf in onze accommodaties kost ca. €80,- per week, inclusief de in Nederland verplichte toeristenbelasting.

Van den Elzen Plants gebruikt drie verschillende accommodaties voor de huisvesting van personeel, allemaal binnen een straal van 35 km. vanaf de hoofdlocatie in Erp. De huisvesting bestaat uit kamers met 4 tot 6 bedden en gedeelde toiletten, douches en keuken.

Wanneer u op een accommodatie buiten de hoofdvestiging geplaatst wordt regelt Van den Elzen Plants het vervoer van de accommodatie naar het werk en terug.

Het is mogelijk om buiten de bedrijfsaccommodaties te verblijven. Dit kan op eigen kosten. U dient dan ook zelf voor vervoer van en naar de werkplek te zorgen.

Boodschappen doen is één keer per week mogelijk met een bedrijfsbus van Van den Elzen Plants. Uiteraard bent u buiten werktijd vrij om de accommodatie te verlaten en andere activiteiten te ondernemen!

Tijdens het verblijf

Tijdens uw verblijf bij Van den Elzen Plants kunt u met vragen over het werk terecht bij uw leidinggevende. Wanneer de vraag gaat over de dagelijkse gang van zaken of bijvoorbeeld een bezoek aan de dokter, kunt u contact opnemen met onze medewerkster Personeelszaken.

Meenemen

Wat u mee moet nemen wanneer u komt werken bij Van den Elzen Plants:

 • ID / paspoort
 • Rijbewijs
 • Slaapzak en kussen
 • Eigen pannen, borden, bestek etc.
 • Handschoenen
 • Werkkleding
 • Laarzen / werk schoenen
 • Regenkleding
 • We adviseren ca. € 100,- in contanten mee te nemen