Seizoenswerk


Werken bij
Van den Elzen
Plants


Van den Elzen Plants is regelmatig op zoek naar medewerkers voor verschillende soorten seizoenswerk. Hierbij kunt u denken aan het sorteren en verpakken van aardbeien-, frambozen-, bramen- en aspergeplanten en het planten van aardbeien-, bramen- en frambozenplanten. Ook het onkruidvrij houden van de velden behoort tot de werkzaamheden.

De werkzaamheden betreffen seizoenswerk. Door de verschillende gewassen die Van den Elzen Plants teelt en de productieprocessen die hiermee samenhangen, is er met uitzondering van enkele maanden bijna het hele jaar werk beschikbaar.

Werken


Het werk

Er zijn verschillende soorten werkzaamheden die gedaan moeten worden bij Van den Elzen Plants. Het meeste werk moet gebeuren in de loods, bij het sorteren, lossnijden en inpakken van planten. Maar ook het planten van jonge planten, het onkruidvrij houden van de velden en het uitleggen van uitlopers van aardbeienplanten behoort tot de werkzaamheden.

Het werk bij Van den Elzen Plants is intensief en geeft veel voldoening. U werkt bijna altijd samen in een team en leert daardoor veel mensen kennen. Wanneer u bij ons komt werken kunnen we vaak niet van tevoren precies aangeven waar u ingezet zult worden. Het is altijd verstandig om zelf aan te geven dat u over bepaalde diploma’s en vaardigheden beschikt of cursussen gevolgd hebt. Op die manier kunnen we kijken of het werk hier zo veel mogelijk bij aan kan sluiten. Denk hierbij aan een rijbewijs of opgedane ervaring in de tuinbouw.

Werktijden en salaris

Flexibiliteit ten aanzien van de werktijden is nodig, omdat we vaak in een korte periode erg veel werk hebben.

Het salaris wordt 1 keer per maand uitbetaald. U krijgt hiervan een loonstrook op uw email adres. Aan het einde van het kalenderjaar krijgt u een jaaropgave. Voor het overmaken van uw salaris hebben wij een geldig IBAN rekeningnummer nodig. Wij zorgen dan voor stipte betaling.

Gedurende de tijd dat u bij Van den Elzen Plants werkt sluiten wij een zorgverzekering voor u af bij Hollandzorg.

Training en ontwikkeling

Wanneer u komt werken bij Van den Elzen Plants zijn kwaliteit en snelheid van het werk belangrijk. Wanneer u begint met werken word u ingewerkt door een ervaren collega. Wanneer zaken onduidelijk zijn kunt u altijd terecht bij ervaren collega’s.

LEVEN EN WONEN


Accommodaties

Wanneer u komt werken bij Van den Elzen Plants verzorgen wij de accommodatie zolang u bij ons werkt. Wij gebruiken verschillende accommodaties voor de huisvesting van personeel, allemaal binnen een straal van 35 km vanaf de hoofdlocatie in Erp.

Wanneer u op een accommodatie buiten de hoofdvestiging geplaatst wordt regelt Van den Elzen Plants het vervoer van de accommodatie naar het werk en terug.

Het is mogelijk om buiten de bedrijfsaccommodaties te verblijven. Dit kan op eigen kosten. U dient dan ook zelf voor vervoer van en naar de werkplek te zorgen.

Tijdens het verblijf

Tijdens uw verblijf bij Van den Elzen Plants kunt u met vragen over het werk terecht bij uw leidinggevende. Wanneer de vraag gaat over de dagelijkse gang van zaken of bijvoorbeeld een bezoek aan de dokter, kunt u contact opnemen met onze medewerkster Personeelszaken.

MEENEMEN


Wat u mee moet nemen wanneer u komt werken bij Van den Elzen Plants:

  • ID / paspoort
  • Rijbewijs
  • Slaapzak en kussen
  • Eigen pannen, borden, bestek etc.
  • Handschoenen
  • Werkkleding
  • Laarzen / werkschoenen
  • Regenkleding
  • We adviseren ca. €100,- in contanten mee te nemen

faq

Ja, vanaf 17 jaar kunt u bij ons komen werken, maar totdat u 18 jaar oud bent alleen onder begeleiding van een volwassene.

Nee, we vinden het belangrijker dat u nauwkeurig en snel kunt werken. Alle training die u nodig heeft voor het uitvoeren van het werk ontvangt u tijdens het werken.

Nee, dat hoeft nooit. Wanneer iemand je dit toch vraagt, vragen we u om direct contact met ons op te nemen.

U ontvangt hierover bericht via email of per telefoon.

Ja, en we doen ons best om mensen die samen solliciteren zoveel mogelijk bij elkaar te laten zijn. Dit is echter niet altijd mogelijk, afhankelijk van het werk en de beschikbare accommodatie.

Nee, maar als u wel Nederlands, Engels of Duits kunt spreken is het verstandig om dit bij de sollicitatie te melden.

U krijgt een aantal dagen van tevoren bericht over de startdatum en het adres waar u zich dient te melden. Let op! Wij werken met meerdere accommodaties dus het is belangrijk om op het goede adres aan te komen.

Transport naar uw accommodatie dient u zelf te regelen. De ervaring leert dat de meeste mensen met de auto komen. Wanneer u met het openbaar vervoer wilt komen is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen, zodat we u kunnen adviseren over hoe u het gemakkelijkste op de aangewezen accommodatie kunt komen.

Ja, dat is bij al onze accommodaties mogelijk.

Ja, vul hiervoor voordat u terug reist een aanvraag formulier in voor werk voor het volgende seizoen. De wet schrijft voor dat we buitenlandse medewerkers niet te lang ononderbroken in Nederland mogen laten werken. Ook moet een onderbreking een bepaald aantal maanden duren. Uiteraard moeten we hier rekening mee houden wanneer u vaker bij ons wilt werken.

Nee, maar u moet wel beschikken over een IBAN bankrekeningnummer met een actieve bankpas. Uw salaris wordt naar deze rekening overgemaakt en dus niet contant uitbetaald.

Iedere accommodatie heeft een plek waar het mogelijk is sociale activiteiten te ondernemen.

Ja, dat is geen probleem. We helpen bij het aanvragen van het zogenaamde BSN nummer bij de gemeente.

Hoe kunnen
wij u helpen?


Wilt u graag weten hoe Van den Elzen Plants kan bijdragen aan uw succesvolle teelt en optimale financiële resultaten? En hoe wij u kunnen helpen om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak voor een bezoek op onze hoofdlocatie in Erp.