Over ons


The best of 2 worlds

Onze
kernbelofte


Van den Elzen Plants stelt alles in het werk om haar klanten van een succesvolle teelt te voorzien. Wij zijn ons elke dag bewust dat de kwaliteit van onze planten een cruciale factor is voor uw succes. Daarom investeren we in ‘voorspelbare kwaliteit’ en verbeteren we onze organisatie continu door interne opleidingen en het hanteren van slimme kwaliteitssystemen. Alleen op deze manier kunt u op ons blijven vertrouwen en verder bouwen aan uw succes.

Organisatie


Van den Elzen Plants bestaat uit een team van ongeveer 75 vaste medewerkers, aangevuld met circa 200-900 seizoensmedewerkers om pieken op te kunnen vangen. De directie bestaat uit Arnoud van Asseldonk, Bart van Eerdt, Maurice Deben en Frank Coppens. Samen zijn wij gefocust op onze belangrijkste prioriteiten: Het op een efficiënte manier produceren van aardbeien-, asperge-, bramen- en frambozenplanten met een voorspelbare, hoge kwaliteit voor de nationale en internationale markt. Daarnaast gaan wij voor een zo hoog mogelijke leveringszekerheid voor u als klant.

Historie


Fusie
In 2022 zijn Van den Elzen Plantenkwekerij en Het Broek Softfruit gefuseerd. Hiermee is een van de grootste plantenkwekerijen van Noord-Europa ontstaan. Door het delen van kennis, spreiding van risico’s en het bundelen van kracht, vormen Van den Elzen Plantenkwekerij en Het Broek Softfruit samen één team met het beste van twee werelden.

Van den Elzen Plantenkwekerij
Grondlegger Jan van den Elzen startte in 1956 met het bedrijf als producent van vollegrondsgroente gewassen en kleinfruit. Vanaf het begin onderscheidde de onderneming zich door de inzet van moderne technologie om zo goed mogelijk op de wensen van klanten te kunnen inspelen. Zo was Van den Elzen Plantenkwekerij in de jaren ’70 één van de eerste tuinbouwbedrijven die zich specialiseerde in de teelt van uitgangs- en plantmateriaal.

Halverwege de jaren ’80 werden zonen Jos en Henk fulltime actief in de onderneming en in 1996 namen zij het roer definitief over van hun vader. In 2007 werd naast aardbeienplanten en aspergekronen ook de teelt van frambozen longcanes toegevoegd aan het assortiment. Deze stevige basis heeft van het bedrijf een grote internationale speler gemaakt met klanten in heel Europa en daar buiten.

Het Broek Softfruitplants
Het Broek Softfruit is in 1990 door Arnoud en Nancy van Asseldonk opgezet. In eerste instantie werden prei-, bospeen en aardbeien geproduceerd. Al snel volgde ook het opkweken van aardbeiplanten en dit werd een belangrijk onderdeel van het bedrijf. De productie van prei en bospeen nam hiermee steeds verder af en ging de verkoop van plantmateriaal meer de boventoon voeren.

Sinds 2005 is Arnoud zich naast aardbeiplanten ook gaan specialiseren in de productie van frambozen- en bramenplanten. Vanaf 2007 werkt Het Broek Softfruit nauw samen met BerryWorld® en is het exclusieve rassen assortiment in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Jarenlange ervaring met eigen fruitproductie van aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen heeft mede gezorgd dat Het Broek Softfruit een zeer succesvol bedrijf is in de zachtfruit sector.

Kwaliteit zit in
onze genen


Van den Elzen Plants ademt kwaliteit; dit is onze leidraad. Dit hoge kwaliteitsniveau is verweven met onze bedrijfsprocessen, maar komt ook tot uiting in de kennis van onze medewerkers. Zo bent u verzekerd van een optimale start van uw teelt. Dat is onze prioriteit!